Bor alapozáshoz.

Stamp! | A keserű

2016/01/16. - írta: Kőműves Borház

Ahogy azt több kedves olvasónk is jelezte, eddig méltatlanul marad ki ajánlóinkból a hungarikumnak számító, igényes gyümölcspárlatok bemutatása. Ma egy ilyen izgalmas tételt veszünk górcső alá.

A cégnél köztudott, hogy Hermann Feri nem az az igényes fajta, ha alkoholról van szó. Bor, sör egyre megy nála, de a töményeket nem adja egy bizonyos szint alá. Az ő gyűjteményéből származik ez az egyedi kiszerelésű Stamp! keserű likőr.

Újszerű csomagolása nemcsak a praktikumnak enged, de a formatervezés új dimenzióiba is bepillanthatunk. Ráadásul környezetvédő is. Talán pont az igényes külcsín vonja el kicsit a figyelmet a nívós belbecsről. A tárnicsgyökér, az encián, a galgant, az angelikagyökér, a kardamom vagy a kínai fakéreg szerencsére nyomokban sem található meg az italban, nem úgy, mint a szerecsendió és a szegfűszeg aroma. Mókus Zoli pont ezért fogyasztja előszeretettel az adventi időszakban. A határozott, édeskés, gyógynövényes illat és cassis-os íz mellé meleg, alkoholos tónus társul, ami minden korosztály számára szerethető.

Ugyanakkor - mint azt Mócsai Árpi figyelmesen megjegyezte - a forgalmazó egy picit alul pozicionálta termékét. A felső kategóriás Hubertust megközelítő minőség mellé egy alacsonyabb ár párosul, ami nem feltétlenül vonzza be a igényes termékekre nyitott gazdagabb vásárlóerőt. De ez természetesen innentől fogva már üzletpolitika, mintsem ízlés kérdése.

Az ital fogyasztása közben nagy örömmel nyugtáztuk, hogy a készítők egy kis kultúrtörténeti kitekintést is belecsempésztek termékükben. A Brother Johnson Stomp! című slágerét hallgatva további ízharmóniákat véltünk felfedezni.

Az újra nyitottaknak ugyanúgy bátran ajánljuk, mint pánikbetegeknek, vagy tengeribetegség kezelésére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komuvesborhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr948277626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása