Különleges napra ébredtünk, amikor megtudtuk, hogy ma Nógrád megyében fogunk ács-állványozni. Szerencsére munkavezetőnk beiktatott egy kis gasztrokitérőt is, így megkóstolhattunk azt a nógrádisipeki 2010-es szűretlen Othellót, amiről már nagyon sokat regéltek a brigádban. A termelő, Szlovák Laci bácsi négy évnyi hordós érlelés után idén, a fia lakodalmára szűrte le műanyagkannákba ezt a érett, maszkulin bort. Alkohol: 12%, sav: 7,9 g/l, maradékcukor: 10 g. Ízvilága jól behatárolható, de a terroir jelleget mellékvágányra viszi a diszperzites lecsengés. Elől kellemes lekváros jegyekkel támad a bor, hátul viszont megjelenik a bor fő karakterét adó penészes vakondhús íze. Ennek ellenére nagyon egyben van a bor, ami a tökéletes párosítás alvázmosáshoz vagy időskori elbutuláshoz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.