Bor alapozáshoz.

Egri Merlot

2015/08/07. - írta: Kőműves Borház

Ezt a száraz, minőségi vörösbort egy kellemes szerda délelőtt kóstoltuk meg egy belvárosi loft lakás felújítása során. Vendéglátónk, Tibi egy könnyed balatoni rizling fröccs után kalauzolt el minket a testesebb, egri vörösborok íz-régiójába. A címkén megjelenő stilizált gótika sejttette, hogy a pincészet csúcsborával állunk szemben, melyben szerencsére nem kellett csalatkoznunk. Rövid dekantálás után a bor szépen kinyújtózott, így a diétás kóla is csak később került elő. A kissé tolakodó kénes illat mögül pedig finoman felsejlett a bor valódi karakterét adó reszelt tégla esszencia.
Bátran ajánljuk ezt az elegáns megjelenésű bort gletteléshez, ízesített ivólével felhúzva azonban kellemes party indító is lehet egy fülledt nyári éjszakán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komuvesborhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr187688048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása